Opel Gizlilik ve Çerezler Politikası

GİZLİLİK VE ÇEREZLER POLİTİKASI.

Bu internet sitesi Opel Türkiye Otomotiv Limited Şirketi (“Opel Türkiye”) tarafından işletilmekte olup, sunucu hizmeti IT tedarikçimiz olan General Motors Holdings LLC (Michigan, ABD) tarafından sağlanmaktadır. Opel Türkiye tarafından işletilen diğer tüm mikrositeler, IT tedarikçimiz olan MRM (Frankfurt am, Almanya) tarafından Avrupa'da barındırılmaktadır. Opel Türkiye resmi kayıtlı ofisi, Türkiye’de Çapak Mahallesi 2553 Sokak No:1/A 35860 Torbalı – İzmir’de bulunmaktadır.

 

Siteyi kullanmadan önce, kişisel verileri nasıl işlediğimizi ve çerezleri nasıl kullandığımızı açıklayan bu şartları lütfen dikkatli bir şekilde okuyun. Bu siteyi kullanmanız şartları kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir.

1. İşlenilen veri türleri / diğer sitelere bağlantılar

Opel verdiğiniz bilgilerin korunmasına önem vermektedir. Bu site aracılığıyla farklı türlerde kişisel verileri topluyor ve işliyoruz. Topladığımız veriler şunlardır:

 

  • Kayıt olurken, hizmet talebinde bulunurken veya hizmetlerimizi ve internet sitemizi kullanırken bize verdiğiniz isim, adres, e-posta adresi ve kullanıcı olarak yüklediğiniz resim dosyaları gibi bilgiler.
  • Sitemizle ilgili bir sorunu bize bildirirken ihtiyacımız olan bilgiler.
  • Çerezler yoluyla toplanan bilgiler.

 

Daha fazla bilgi için bölüm 2’yi inceleyiniz.

 

Bu site, Opel ismini taşıyan diğer sitelere, bayilik sitelerine, yetkili servislerin sitelerine, diğer anlaşmalı firmaların sitelerine ya da sosyal medya sitelerine bağlantı verebilir. Diğer Opel sitelerine ya da üçüncü taraf sitelerine gitmenizi sağlayan bağlantılara tıkladığınızda söz konusu sitelerin kendi veri gizlilik politikaları olduğunu lütfen unutmayınız. İlgili siteleri kullanırken gizlilik politikalarını lütfen okuyunuz.

 

Bu sitede ayrıca başka Opel sitelerinden veya üçüncü tarafların sitelerinden içerik sağlayan iFrames (“Bilgi iletim birimleri”) mevcuttur. Bilgi iletim birimlerinde görüntülenen üçüncü kişi içeriklerinden Opel sorumlu değildir. Burada sunulan bilgilerin tek sorumlusu ilgili internet sitelerinin sahipleridir. Bağımsız internet sitelerinin içeriği üzerinde Opel’in herhangi bir kontrolü veya bunlarla ilgili bir sorumluluğu yoktur. Bu harici içerik, sadece ziyaretçilere kolaylık olması açısından sunulmaktadır. Dolayısıyla bu türden içerik barındıran bir sayfayı ziyaret ettiğinizde, söz konusu üçüncü kişilerin sitelerinin çerezleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu çerezlerin dağıtılması üzerinde Opel’in herhangi bir kontrolü yoktur. Daha fazla bilgi için lütfen ilgili üçüncü kişinin gizlilik politikasını inceleyin.

 

Üçüncü kişilerin internet siteleriyle ilgili olarak Opel’in herhangi bir şekilde sorumluluk veya yükümlülük altına girmeyeceğini lütfen not edin.

2. Kişisel verilerin toplanması hakkında bilgi

Kişisel verileriniz sözleşmenin ifası kapsamında taleplerinizi karşılamak, ilgili mevzuattan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi,  pazarlama ve pazar araştırması yapmak amaçlarıyla Opel Türkiye Otomotiv Limited Şirketi (”Opel Türkiye“) tarafından işlenmektedir.

 

Kişisel Verilerin İşleme Amacı ve Hukuki Dayanağı;

 

Kişisel verileriniz sözleşmenin ifası kapsamında taleplerinizi karşılanması, satış ve servis sözleşmelerinin kurulması ve bunlar tahtındaki yükümlülüklerin ifası ve ilgili mevzuattan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile doğrudan ilgili olarak zorunlu olması sebebiyle 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun  (”KVKK“) 5/2 (c) ve (ç) hükümlerine dayanılarak işlenmektedir. Bir diğer ifade ile söz konusu kişisel verileriniz Opel Türkiye‘nin işletme faaliyetlerini yürütebilmesi için açık rızanız talep edilmeksizin işlenebilmektedir.

 

Kişisel verilerinizin pazarlama ve pazar araştırması yapmak amaçlarıyla ilenmesi ise KVKK’nın 5/1 maddesi uyarınca açık rızanıza dayanmaktadır. 

 

Opel Türkiye aşağıda belirtilen kişisel verilerinizi aşağıdaki amaçlarla işlemektedir:

Veri ve Amaçlar

 

Kullanıcı ve iletişim bilgileri:

  • İletişim Bilgileri: Cinsiyet*, Ad*, Soyad*,Adres*, E-posta adresi*, Telefon numarası*
    • Söz konusu veriler sözleşmenin ifası kapsamında taleplerinizin karşılanması, satış ve servis sözleşmelerinin kurulması ve bunlar tahtındaki yükümlülüklerin (satış sonrası hizmetler, araç geçmişi vs.) ifası amaçlarıyla ve Opel Türkiye’nin ilgili mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi ile ilgili olarak zorunlu olması sebebiyle işlenmektedir.

 

Talebinize bağlı olarak bazı öğelerin doldurulması zorunlu olabilir:  

  • İlgilenilen model bilgisi: Model, gövde tipi, donanım ve motor seçeneği bilgisi
    • Test sürüşü ve fiyat teklifi taleplerinizi yerine getirmek amacıyla
  • Mevcut araç bilgisi: Araç şasi numarası (VIN), plaka numarası, yakıt türü, aracın trafiiğe çıkış tarihi, aracın kilometresi, Tercih edilen servis giriş tarihi, Tercih edilen araç teslim tarihi,, Servis tipi*,  Tercih edilen iletişim kanalı.
    • Servis talebinizi yerine getirmek amacıyla
  • Kişisel Yorumlar, servis tipi*
    • Servis talebinizi veya genel sorunuzu karşılayabilmek amacıyla
  • Servis talebinizi veya genel sorunuzu karşılayabilmek amacıyla
    • Fulfil your request for a quote for a used car
  • Selected Opel Partner
    • Test sürüşü, fiyat teklifi ve servis taleplerinizi yerine getirmek amacıyla

 

Kurumsal Müşteri Bilgisi

  • Filo büyüklüğü, filonun yapısı (binek otomobili veya ticari araç), sorumluluk (kullanıcı veya seçici), filoda Opel araç kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili bilgiler
    • Müşteri hizmetleri, finansman hizmetleri, Opel ürünleri ve işletme ile ilgili taleplerinizi karşılayabilmek amacıyla.

 

İzinli Pazarlama Veri Tabanı  - uygulanabilir olduğunda

  • Cinsiyet, ad*, soyad*, e-posta, telefon numarası, and tarafınızdan edinilen bilgiler (taleplerinizin bir parçası olarak - bölüm 1 a - e'deki verilere bakınız)
    • Müşteri Hizmetleri: Etkinliklere davet, aracınıza ilişkin teknik amaçlı/ aracın yararına olacak nitelikte/araçla ilgili servis hususunda güncelleme amaçlı bilgi verilmesi; bakım/muayene/ servis  tarihleri  bildirimleri veya bozuk araç desteği.
    • Müşteri Bilgilendirme:  Yeni ve kullanılmamış araçlarla ilgili,  finans ve leasing teklifleri, bayi hizmetleri, muayene ve atölye teklifleri, finans ve leasing sözleşmelerinin sona erme bildirimi veya aracın kalite geliştirme tedbirleri hakkında iletişime geçilmesi.
    • Reklam: Kişiye özel tekliflerin, ürünlerin ve hizmetlerin  sunulması.
    • Müşteri Memnuniyeti Anketleri: Araç ve servis memnuniyeti ölçme amacıyla satın alma/ hizmet alma sonrası iletişim.

 

Çerezler aracılığı ile toplanan bilgiler

  • Daha fazla bilgi için bölüm 7’yi inceleyiniz.

 

Yukarıdaki 1-4 numaralı listede listelenen * ile işaretlenmiş veri öğeleri, taleplerinizi yerine getirebilmemiz için gereklidir. Bu nedenle verileri sağlamanız zorunludur. Verileri vermediğiniz takdirde talebinizi yerine getiremeyiz.

 

Web sitemizi incelerken gerçekleştirmiş olduğunuz kullanıcı davranışınıza bağlı olarak, web site içerisinde bir test sürüşü talebi veya ilgilendiğiniz model ile ilgili bir kampanya reklamı gösterilebilir. Çerezlerle ilgili ayrıntılı bilgi için Bölüm 7'ye bakınız.

 

Kişisel verileriniz, Opel ile gerçekleştirdiğiniz son temastan itibaren üç yıl daha yukarıda belirtilen amaçlar için saklanacaktır.

 

 

Alıcılar

 

Kişisel verilerinizi aşağıda listelenen amaçlar için aşağıdaki alıcılarla paylaşıyoruz:

 

Veri / Amaç(lar) / Alıcı(lar)

 

Kimlik & iletişim bilgileri

  • İlgilenilen model bilgisi, Mevcut araç bilgisi, Kişisel Yorumlar, Finansman Bilgisi, Opel Partner Bilgisi, Kurumsal Müşteri Bilgisi, İzinli Pazarlama Veri Tabanı  - uygulanabilir olduğunda
    • Satış ve servis hizmetlerinin yürütülmesi, sözleşme tahtındaki taleplerinizin karşılanması amacıyla paylaşılmaktadır. Sözkonusu aktarım kişisel verilerin işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak, KVKK 8/2(a) hükmüne dayanmaktadır.
      • Opel Türkiye ve Opel Automobile GmbH, kişisel verilerinizi ilgili işlemleri yapan yürüten firmalarla belirtilen amaçlar doğrultusnda (Teknik servis, pazar araştırması ve pazarlama hizmetleri için tedarikçiler) paylaşmaktadır.

        Kişisel verilerinizi aynı zamanda yine yukarıdaki amaçlarla dünya genelindeki Opel iştirakleriyle, bayileriyle, yetkili servisleriyle ve aşagıdaki hizmet sağlayıcılarıyla paylaşıyoruz.

        MRM McCann GmbH
        Großer Hasenpfad 44
        60598 Frankfurt

        Conteam Below GmbH
        Am Brand 41
        55116 Mainz

        C-S Eğitim Yönetim Organizasyon ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti.
        Fenerbahçe Mah. Hacı Mehmet Sok. Türkiye İş Bankası Blokları E Blok No:24 D:12 PK:34726 Kadıköy / İSTANBUL

        Gerekli durumlarda, kişisel verilerinizi seçtiğiniz Opel Partner’ınızla paylaşırız.

        Kişisel verilerinizi, Türkiye Cumhuriyeti dışında bulunan ve dolayısıyla yeterli düzeyde veri koruması olmayan bir ülkedeki ilgili BT-Servis sağlayıcısı (GM Holdings LLC, Michigan, ABD) ile paylaşıyoruz. Avrupa Komisyonu'nun yeterlilik kararı yoktur, ancak bu durumda ilgili AB Standart Sözleşmeye İlişkin Hükümler (AB SCC’leri) olan uygun önlemler vardır. Bir kopyasını edinmek için lütfen kvkk@opel.com adresine bir e-posta gönderin.

3. Çerezlerin kullanımı

Bu site, elektronik posta mesajları, çevrimiçi hizmetler, reklamlar ve interaktif uygulamalar, hizmetlerimizi geliştirmek için “çerezler” kullanabilir.

 

  • “Çerez” nedir?


“Çerez”, web sunucumuz tarafından bilgisayarınızın sabit diskinde (hard disk) bulunan tarayıcınızın çerez dosyasına gönderdiğimiz metin tabanlı bilgi dizisidir. Çerezlerin asıl amacı kullanıcıları tanımak ve web sunucumuzun, size Opel internet sitesinde kişisel ihtiyaçlarınıza daha uygun ve daha hızlı bir ziyaret deneyimi yaşatmak için kişiselleştirilmiş web sayfaları sunmasına olanak vermektir.

 

Bazı çerezler bu internet sitesinin işlevselliği açısından önemlidir ve kullanıcılar ziyaret ettiğinde otomatik olarak etkinleştirilir.  Bazı çerezler kullanıcılara onların ihtiyaçlarına en uygun hizmetleri ve işlevleri sunmamızı ve internet sitesinin kolay ve hızlı bir şekilde çalışması için onlara sunduğumuz hizmeti özelleştirmemizi sağlar.

 

 

  • Bu sitede ne tür çerezler kullanılmaktadır?


Opel bu sitede üç farklı türde çerez kullanabilir:


Çerezler şu şekilde sınıflandırılmaktadır:

  • Zorunlu Çerezler
  • Performans Çerezleri
  • Kalıcı Çerezler

 

Zorunlu Çerezler, kullanıcılarımızın sitede dolaşmasını ve sitenin özelliklerini kullanmasını sağlar. Bu Çerezler olmadığında Araç Özellikleri, Bayi Bulma, Talep Formu gibi hizmetlerin sağlanması mümkün olmaz.


Zorunlu çerezleri kullanma amaçlarımız şunlardır:

  • İnternet sitesinin çalışır durumda olduğundan ve işlevlerinin doğru bir şekilde çalıştığından emin olmak,
  • Araç Özellikleri sayfasındaki seçimlerinizi kaydedebilmenizi sağlamak ve
  • Bayi Bulma sayfasını kullanarak size en yakın bayiye ulaşmanızı kolaylaştırmak.

 

Performans Çerezleri


Performans çerezleri, kullanıcıların siteyi nasıl kullandıklarıyla ilgili bilgi toplar. Bu çerezler internet sitemizin işlevselliğini artırmamızı, hangi bölümlerin müşterilerin ilgisini daha çok çektiğini tespit etmemizi ve reklam kampanyalarımızın etkinliği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağlar. Bu sayede kullanıcılarımıza onların ihtiyaçlarına en uygun hizmet ve işlevleri sunmamız kolaylaşır.


Performans Çerezlerini kullanma amaçlarımız şunlardır:

  • Sitenin nasıl kullanıldığıyla ilgili istatistik üretmek,
  • Reklam kampanyalarımızın ne kadar etkili olduğunu öğrenmek ve
  • Kişisel olmayan kullanıcı davranışlarını inceleyerek sitenin performansını artırmak.

Performans çerezlerinin bir kısmı yetkili üçüncü taraflarca sağlanmaktadır, ancak bu çerezlerin yukarıda belirtilen amaçlar dışında kullanılmasına izin vermiyoruz.

 

‘Kalıcı Çerez’ adı verilen çerezler, kullanıcının tarayıcıyı kullanmadığı zamanlarda kullanıcının bilgisayarında veya cihazında depolanır. Ayarları ve tercihleri kaydetmek ve bir sonraki ziyarette sitenin kullanımının daha iyi olmasını sağlamak için kullanılır.  Bu çerezlerin bir kısmı yetkili üçüncü kişiler tarafından sağlanmaktadır.


Kalıcı Çerezleri kullanma amaçlarımız şunlardır:

  • Kullanıcılarımızın ilgisini çekeceğini düşündüğümüz www.opel.com.tr tekliflerini sunmak,
  • Medya ve reklam ortaklarımıza ziyaretinizle ilgili bilgi vererek hedef kitleye yönelik reklam verebilmelerini sağlamak ve
  • Sitemiz üzerinden hizmet sunan ortaklarımızla bilgi paylaşmak. Bilgiler sadece hizmet, ürün veya işlev (ör. araç özellikleri sayfasında renk seçimi işlevi) sunmak için paylaşılır, başka bir amaçla kullanılmaz.


Kalıcı Çerezlerin bir kısmı yetkili üçüncü taraflarca sağlanmaktadır, ancak bu çerezlerin yukarıda belirtilen amaçlar dışında kullanılmasına izin vermiyoruz.

4. Web işaretçileri ve pikseller

Bu sitede web işaretçileri (“piksel etiketleri” olarak da bilinir) bulunmaktadır. Web işaretçisi genellikle 1 piksele 1 piksel boyutundan daha büyük olmayan, bir internet sitesine ya da elektronik postaya eklenmiş, sitede gezen ya da e-postayı gönderen kişinin kullanım alışkanlıklarına dair bilgi toplayan çoğu zaman şeffaf bir grafik görseldir. Web işaretçileri üçüncü şahıs teknolojiler tarafından kullanılmaktadır. Bu sitede kullanılan web işaretçileri Omniture Publish’indir ve kullanıcıların aktifliğini izlemek için kullanılmaktadır. Hangi bilgisayarın bir internet sitesine ne zaman ve nereden (ülke/şehir bazında) bağlandığı bilgisini takip etme imkanı sunmaktadır.

5. Takip ve Analiz

Opel Türkiye, Adobe Inc.’a ait analitik yazılım “Omniture Publish”i, pazarlama iletişimini devamlı geliştirmek için kullanmaktadır. Bu, kullanıcıların sitede geçirdiği süre, coğrafi konumu ve site kullanımlarına dair bilgi toplama imkanı sunmaktadır. Bu bilgi piksel etiketleri ve/veya çerezler ile toplanmaktadır. Piksel etiketleri ve/veya çerezler aracılığıyla toplanan bilgi anonimdir ve hiçbir kişisel veri ile bağlantılı değildir. Bu analiz için gereken tüm bilgiler ABD’nin Kaliforniya eyaletinin San José şehrindeki Adobe Systems Incorporated şirketinin sunucularında depolanmaktadır. Bağımsız kullanımlar için Opel bu bilgiyi üçüncü şahıslarla paylaşmamaktadır. Analizlere katılmak istemiyorsanız aşağıdaki linkten bu durumu bildirebilirsiniz: http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html

6. Yeniden Hedefleme


Yeniden hedefleme çerezlerini kullanarak kullanıcılarımıza ilgilerini daha çok çekecek teklifler sunabiliyoruz. Yeniden hedefleme çerezleri, tarayıcı açıkken internet kullanıcısının bilgisayarında veya cihazında depolanır. Bu çerezler, ortaklarımızın sitelerinde veya sosyal medya sitelerinde Opel ürünlerine ilgi duyan kullanıcılara Opel ürünü reklamlarının gösterilmesini sağlar.

 

Bu reklamların gösterilmesi çerez teknolojisi kullanılarak tamamen anonim bir şekilde yapılmaktadır. IP adresi gibi hiçbir kişisel veri depolanmaz ve kullanıcı profilleri kişisel verilerinizle ilişkilendirilmez.

 

Ayrıca, sizinle ilgili hiçbir kullanıcı verisi ortaklarla veya sosyal medya siteleriyle paylaşılmaz. Yapılan reklamlar tamamen anonimdir.

 

İstediğiniz zaman aşağıdaki linke tıklayarak yeniden hedefleme çerezlerini devre dışı bırakabilirsiniz: http://www.turn.com/privacy/opt-out-of-the-turn-platform

7. Kullandığımız çerezler

Bu bölümde, sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi verilmektedir. Kullanılmasını istemediğiniz çerezler olduğunda, çerez isminin üzerine tıklayarak ilgili çerezi devre dışı bırakabilirsiniz. Bazı çerezlerle ilgili devre dışı bırakma linki olmadığında, çerez kullanımını tarayıcı ayarlarınız vasıtasıyla da sınırlayabilirsiniz (bkz. Madde 8).

Bu çevrimiçi reklam takibi çerezleri, neleri görüntüleyip tıkladığınıza ve internet sitemizin hangi sayfalarını ziyaret ettiğinize bağlı olarak size ilgili çevrimiçi reklamları gösterir.

 

  • Araçlar: Google AdWords
  • Çerezler aracılığıyla toplanan data: Uygulanan çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitemizin sayfaları ve görüntülediğiniz veya tıkladığınız reklam kampanyaları hakkında bilgileri depolar.
  • Data toplamanın ve işlemenin amacı: Bu bilgiler tercihlerinize uygun online reklamlar ve deneyimleri sunmak için kullanılır.
  • Gizlilik bildirisi: https://www.google.com/policies/privacy/
  • Ayrılma: https://www.facebook.com/policies/cookies/

 

  • Araçlar: Doubleclick
  • Çerezler aracılığıyla toplanan data: Uygulanan çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitemizin sayfaları ve görüntülediğiniz veya tıkladığınız reklam kampanyaları hakkında bilgileri depolar.
  • Data toplamanın ve işlemenin amacı: Bu bilgiler tercihlerinize uygun online reklamlar ve deneyimleri sunmak için kullanılır.
  • Gizlilik bildirisi: https://www.google.com/policies/privacy/
  • Ayrılma: https://www.google.com/policies/privacy/

 

  • Araçlar: Facebook
  • Çerezler aracılığıyla toplanan data: Uygulanan çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitemizin sayfaları ve görüntülediğiniz veya tıkladığınız reklam kampanyaları hakkında bilgileri depolar.
  • Data toplamanın ve işlemenin amacı: Bu bilgiler tercihlerinize uygun online reklamlar ve deneyimleri sunmak için kullanılır.
  • Gizlilik bildirisi: https://www.facebook.com/policy.php
  • Ayrılma: https://www.facebook.com/policies/cookies/

 

 

  • Araçlar: Netmining
  • Çerezler aracılığıyla toplanan data: Uygulanan çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitemizin sayfaları ve görüntülediğiniz veya tıkladığınız reklam kampanyaları hakkında bilgileri depolar.
  • Data toplamanın ve işlemenin amacı: Bu bilgiler tercihlerinize uygun online reklamlar ve deneyimleri sunmak için kullanılır.
  • Gizlilik bildirisi: Netmining LLC
    https://www.ignitionone.com/privacy-policy/
  • Ayrılma: https://www.ignitionone.com/privacy-policy/

 

 

 

 

  • Araçlar: MediaMath
  • Çerezler aracılığıyla toplanan data: Uygulanan çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitemizin sayfaları ve görüntülediğiniz veya tıkladığınız reklam kampanyaları hakkında bilgileri depolar.
  • Data toplamanın ve işlemenin amacı: Bu bilgiler tercihlerinize uygun online reklamlar ve deneyimleri sunmak için kullanılır.
  • Gizlilik bildirisi: http://www.mediamath.com/privacy-policy/
  • Ayrılma: http://www.mediamath.com/ad-choices-opt-out/

 

 

 

 

8. Çerezleri ve benzer teknolojileri etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak

İnternet tarayıcınızın “Yardım” menüsünü kullanarak aşağıdaki konularda bilgi edinebilirsiniz:

 

  • Tarayıcının yeni çerez kabul etmesi nasıl engellenir?
  • Yeni bir çerez alındığında tarayıcının bilgilendirme mesajı göstermesi ayarı nasıl yapılır? 
  • Çerezler nasıl tamamen devre dışı bırakılır?

 

Çerezler devre dışı bırakıldığında, www.opel.com.tr üzerindeki bayi bulma, araç özellikleri gibi içeriğin büyük bir kısmını da devre dışı bırakmış olursunuz ve kullanıcıya yönelik teklifler doğru bir şekilde görüntülenmeyebilir. Bunu önlemek için çerezlerin devre dışı bırakılmamasını öneriyoruz.

 

Daha fazla bilgi edinmek isterseniz başvurabileceğiniz çok sayıda çevrimiçi kaynak mevcuttur. Örneğin bkz.: http://www.allaboutcookies.org

9. Sosyal Medya Ağları ile Etkileşim

Sosyal Medya vasıtasıyla müşteri hizmetleri ve yardım

 

Opel Türkiye ile iletişime geçmek için Sosyal Medya Kanallarını da kullanabilirsiniz. Örneğin bize Sosyal Medya Kanallarını kullanarak bir mesaj veya ileti gönderirseniz, iletişime geçtiğiniz konu hakkında aynı Sosyal Medya Kanalını kullanarak sizi bilgilendirmek için mesajınızdaki veya iletinizdeki bilgileri kullanabiliriz. Talep ettiğiniz yardımı size sağlayabilmek için, konunun detayları, isim, araç şasi numarası, telefon, konum (il/ilçe) gibi ve/veya aracın markası, modeli ve yılı gibi ilave bilgileri doğrudan veya özel mesaj yoluyla göndermenizi isteyebiliriz. Gönderdiğiniz bilgiler doğrudan pazarlama için kullanılmayacaktır. Ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi amaçlı piyasa araştırması, sadece toplu (anonim) veri üzerinden gerçekleştirilecektir.

 

Mesajınızda veya iletinizde (etnik köken, siyasi görüş, dini veya felsefi inançlar, sağlık gibi) hassas bilgilere lütfen yer vermeyiniz. Kamuya açık Sosyal Medya Kanallarındaki mesajlarınızın herkes tarafından okunabileceğini dikkate alınız.

 

Sosyal Medya Bağlantıları

 

Web sayfamız sosyal ağlara bağlantılar içerir.

 

Web sitemizi ziyaret ederken kişisel verilerinizi korumak için sosyal eklentileri kullanmıyoruz. Bunun yerine, sosyal medya platformlarına kolay paylaşım sağlayarak HTML linkleri web sitesine yerleştirilmiştir. Bağlantıları web sitesine gömmek, web sitemizden bir sayfa açarken çeşitli sosyal medya ağ sunucularıyla doğrudan bağlantıyı engeller. Düğmelerden birine tıklandığında, bir tarayıcı penceresi açılır ve kullanıcıyı ilgili servis sağlayıcı web sitesine yönlendirir (giriş yaptıktan sonra) “Beğen” veya “Paylaş” düğmesi kullanılabilir.

 

Veri işlemenin amacı, kapsamı ve kişisel verilerinizin sağlayıcı web siteleri tarafından kullanılması ve mahremiyetinizi korumak için haklarınız ve olası ayarlarınız hakkında daha fazla bilgi için, lütfen ilgili servis sağlayıcının veri koruma bilgilerine bakın.

 

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php
Twitter: https://twitter.com/privacy
Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388
You Tube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/impressum

10. Haklarınız

KVKK’nın 11. maddesi kapsamında dilediğiniz zaman Veri Sorumlusu olan Opel Türkiye’ye başvurarak aşağıda belirtilen haklarınızı kullanabilirsiniz. Buna göre kişisel verisi işlenen müşterilerimiz,

 

  • Kendisine ait kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşlenen kişisel verileri varsa bunlara ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bu verilerin amaca uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerindeki hataların düzeltilmesini ve eğer aktarım yapılmışsa ilgili üçüncü kişiden bu düzeltmenin istenmesini talep etme,
  • Açık rızaya dayalı işleme halinde her zaman, 6698 sayılı Kanun ile öngörülen hukuka uygunluk sebeplerine dayanılarak işlenme halinde işlenmesini gerektiren sebepler ortadan kalktığı takdirde 6698 sayılı Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde bu verilerin silinmesini, yok edilmesini ya da anonim hale getirilmesini isteme ve eğer aktarım yapılmışsa bu talebin aktarılan üçüncü kişiye iletilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin neticesinde kişi ile ilintili olumsuz bir sonuç çıkmasına itiraz etme, ve
  • Kanun’a aykırı veri işleme nedeniyle zararının ortaya çıkması halinde zararını yasalar çerçevesinde talep etme haklarına sahiptirler.

 

Yukarıda anılan haklarınız yasa ile sınırlandırılmıştır ve tarafımızca muhtemelen ancak belirli koşullar dahilinde sağlanabilecektir. (lütfen özellikle KVKK’nın 10. ve 13. maddelerini inceleyiniz).

 

Yukarıda anılan haklarınızı kullanmayı talep etmeniz halinde lütfen, kvkk@opel.com adresine eposta gönderiniz.

 

Kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla Opel Türkiye tarafından her zaman güncellenebilir. (örn. Adres değişikliği)

11. Gizlilik Politikamızdaki Değişiklikler

Gizlilik politikamızdaki değişiklikler bu sayfadan duyurulacaktır. Güncelleme ve değişiklikler için gizlilik politikamızı lütfen düzenli aralıklarla kontrol ediniz.

12. İletişim

Bu gizlilik politikası ile ilgili herhangi bir sorunuz, yorumunuz ya da talebiniz olması durumunda bizimle şu şekilde iletişime geçebilirsiniz:

 

Opel Türkiye Otomotiv LİMİTED ŞİRKETİ

Çapak Mahallesi 2553 Sokak No:1/A 35860 Torbalı - İzmir

 

T: +90 232 850 40 00
E-posta: kvkk@opel.com

 

Müşteri hizmetleri ile iletişime geçin:
E-posta: opel.turkey@opel-customercare.com

 

T: +90 232 850 40 00
F: +90 232 853 10 05

 

Kişisel Veri Koruma Sorumlusu:
Duygu Özkaya Leblebicioğlu
E-posta: kvkk@opel.com

 

Versiyon: Nisan 2018

 

Şirketle ilgili tüm detaylara erişmek için Yasal Uyarı’yı inceleyin.